Tjäna pengar som affiliate – Datafeedr Factory

Tjäna pengar som affiliate – Datafeedr Factory

Många webbplatsägare skapar idag WordPress affiliate-butiker med hjälp av Datafeedr som ett sätt att tjäna pengar som affiliate på Internet.

Att vara affiliate innebär att du annonserar andra företags produkter på din webbplats. Genom att besökarna klickar på länkar till produkterna på din webbplats så skickas de sedan vidare till det företag som säljer produkten eller tjänsten. Klicket på din webbplats spåras och köper sedan besökaren något från företagets webbplats får du provision för detta köp. Hur stor provisionen är varierar mellan de olika affiliateprogrammen men någonstans runt 10% brukar man kunna få i provision.

Detta har blivit mycket enkelt eftersom WordPress erbjuder en mängd olika teman och plugins som är avsedda för just detta ändamål, att tjäna affiliate-provision genom att annonsera olika produkter från Amazon, Ebay, Clickbank och andra stora och mindre företag.

Webbplats med affiliateprodukter – Datafeedr

Naturligtvis kan du ha en traditionell WordPress webbplats med affiliateannonser och länkar inlagda. Men det är bevisat att bäst konvertering får man med webbplatser som erbjuder någon form av värde för köparen. Det är här idén med att ha en webbutik med affiliateprodukter kommer in. Ännu bättre blir det om du ger dina besökare möjlighet att recensera produkterna, då får du automatiskt ett mervärde för dina besökare.

När du sätter upp din egen e-handelsbutik som affiliate, är det en process som inte kräver att du äger eller lagerhåller några produkter och du behöver inte hålla koll på återbetalningar och returer, eller ens ta itu med kundservice och leveransfrågor. Vi skall sätta upp malarbilder.nu med hjälp av Datafeedr.

Provision som affiliate

Eftersom fler och fler webbplatsägare fått kännedom om denna möjlighet så är e-handelslösningar från företag som Datafeedr.com en en stor hjälp och en enorm möjlighet för dig som affiliate. Att ha sin egen e-handel på detta sätt är betydligt enklare än vad många tror och det ger dig goda möjligheter till en god förtjänst.

Varje gång en försäljning sker så får du som affiliate en provision från företaget som äger produkten. När man tar hänsyn till att det finns hundratals miljoner produkter som som du som affiliate kan använda på din hemsida eller blogg så är möjligheterna till vinst mycket stora!

Webbutik med Datafeedr, WordPress och affiliateprodukter

Vem som helst kan starta en affiliatebutik med WordPress. Det du behöver är en egen domän och ett webbhotell att ha webbplatsen på. Problemet är vilka verktyg och plugins du ska använda? Det är här Datafeedr kommer in i bilden.

Det spelar ingen roll vilket tema du använder för webbutiken, Datafeedr kan användas på alla webbplatser som drivs med WordPress. Detta gör det möjligt att bygga reguljära webbplatser likväl som webbutiker som använder produktflöden (data feed). Nu undrar du förstås vad ett produktflöde (data feed) är?

Produktflöden gör det möjligt att visa produkter från flera olika företag på en och samma webbplats eller webbutik.

Produktflöden liknar de RSS-flöden som används av bloggar. Ett företag placerar beskrivningar, bilder och priser på sina produkter i dessa flöden, och sedan som affiliate marknadsförare kan du publicera dessa flöden i din egen webbutik eller på din hemsida och få provision på varje såld produkt.

Du kan lägga till produkter manuellt på din webbplats, men detta är mycket tidsödande. Med hjälp av Datafeedr har du möjlighet att bygga fantastiska webbutiker som är gjorda för att tjäna pengar åt dig. Vi har en mycket bra lösning på vår butik om klänningar

Datafeedr integrerar mycket bra med de flesta affiliatenätverk som finns och gör att du mycket snabbt kan bygga en nischad webbplats.

Datafeedr skapar möjlighet för produktsökning , skapar produktkategorier och produktsidor i WordPress och gör det möjligt för dina användare att söka och hitta alla produkter som du väljer att lägga till din butik.

Datafeedr – Hur fungerar det?

Datafeedr ansluter till alla affiliate-nätverk och alla nedladdningsbara affiliate produktflöden. Datafeedr drar sedan dessa produkter till en central administration, ett område som kallas Datafeedr Factory.

Från denna fabrik kan du sedan ställa in vilka kategorier du vill ha i din webbplats och vilka produkter du vill ha i dessa kategorier.

Inne i fabriken finns det sedan en redigerare som gör att du kan påverka hur butiken visas när den hamnar på din WordPress webbplats.

Denna möjlighet är mycket flexibel med många element och variabler som är tillgängliga för att hjälpa dig att bygga en perfekt WordPress affiliate butik.

Här nedanför ser du exempel på affiliatenätverk som är anslutna till Datafeedr.

affiliatenätverk datafeedr

WordPress Affiliatebutik

Grundläggande krav

 • Ett konto hos en eller flera av de affiliate-nätverk som har stöd för Datafeedr
 • En egen domän
 • Ett webbhotell som uppfyller följande krav:
 • Apache webbserver
 • Linux operativsystem (de flesta webbhotell med delad miljö erbjuder Linux som operativsystem)
 • PHP 5.0+
 • MySQL 5.0.3+
 • PHP-tillägget cURL eller att allow_url_fopen är satt till true
  (Det sista kravet är valfritt. Det krävs för de webbutiker som har automatisk eller en-klicks uppdateringar)
 • WordPress Version 3.5+

VIKTIGT: Datafeedrs plugin är inte kompatibel med  WordPress webbplatser som drivs med WP Engine.

Bygga en Datafeedr webbutik för en viss nisch

Genom att använda Datafeedr för att bygga din nischade affiliate webbutik så gör du det i några enkla steg:

 • Registrera dig, ladda ned Datafeedr plugin och installera den sedan på din WordPress webbplats
 • Hitta produkterna du vill marknadsföra
 • Anslut dig till de relevanta affiliate-nätverken och ansök sedan till de program som företagen vars produkter du vill marknadsföra har
 • Skapa dina kategorier i Fabriken (Factory) och lägg till önskade produkter
 • Konfigurera din söksida, kategorier och produktsidor i Fabriken
 • I WordPress, klicka på ”Update products and settings” och Datafeedr kommer att ladda ned allt till din WordPress sajt

Datafeedrs Funktioner

Integration med WordPress

Installera Datafeedr på en ny eller existerande WordPress webbplats. Datafeedr integreras med WordPress och i princip alla tillgängliga teman och plugins.

Du kan också välja att visa produkter separerat från dina blogginlägg och bloggkategorier.

Du kan snabbt och enkelt skapa ett unik utseende för din webbplats utan att behöva ändra någon HTML eller CSS för att passa med din webbplats design.

Datafeedr levereras med många standard widgets så att du kan visa butikskategorier, produkter, produkttaggmoln, produktsökning formulär och andra lagringsrelaterade länkar där ditt tema tillåter det.

Automatiska butiksuppdateringar

När du väl har din butik uppsatt  så uppdateras den automatiskt. Du kan konfigurera din butik så den uppdaterar varje dag eller varannan dag.

När din butik uppdateras så kommer all produktinformation att uppdateras såsom produktpriser , beskrivningar och viktigast av allt, dina produkters affiliate länkar.

Till exempel, om ett företag ändrar länkar till deras produkter så behöver du uppdatera alla produktlänkar på hela din webbplats, annars kommer du inte att tjäna någon provision på försäljningen du hänvisar till.

Datafeedr sköter detta åt dig och uppdaterar all produktdata i din butik regelbundet med ett intervall du väljer, även affiliatelänkarna.

Ställ in din butik för att uppdateras en gång i veckan, en gång var tredje dag, varje dag, eller på ett annat intervall som passar dig.

Prenumerera på sparade sökningar

Tiden då du behöver lägga till produkter manuellt en efter en är förbi.

När ett företag lägger till en ny produkt i sina register som matchar din sparade sökning så kommer produkten automatiskt att läggas till i din butik!

Du kan göra sökningar på enstaka ord, flera ord, fraser, exakta ord och negativa ord för att hitta produkter att lägga till din butik.

Kortkoder (Shortcodes)

Med hjälp av kortkoder kan du lägga produkter rakt framför på besökarna oavsett var de är på din webbplats.

Till exempel, säg att du har skrivit en artikel där du recenserar korkskruvar. Då kan du enkelt med hjälp av korkoder lägga in dessa produkter i artikeln så de visas med bild, produkttext, pris med mera.

Eller, om du har skrivit en recension av en enda produkt, då kan du lägga in en jämförelse med en förteckning över de bästa priser som erbjuds av olika handlare rakt in i ditt inlägg, längst upp, i mitten eller botten av ditt inlägg.

Dina besökare kan då direkt från inlägget klicka sig direkt till produkten hos det företag som säljer den.

Jämförelseset (Comparison Sets)

Jämförelseset är ett bra sätt att låta dina besökare hitta bästa priset på produkten de söker.

Användare som är på väg att köpa en produkt på nätet vill vanligtvis slutföra sina köp genom att försöka hitta det bästa priset för den produkt de vill köpa.

Det sista steget i köpprocessen kan vara frustrerande och tidskrävande eftersom köparen vanligtvis måste besöka många webbplatser, hålla reda på det bästa priset och sedan göra sitt köpbeslut.

Datafeedr låter dig skapa en affiliatebutik i WordPress med produkter så att besökarna kan se priser från olika handlare på ett och samma ställe, på din webbplats.

Detta gör det möjligt att öka antalet konverteringar och fler intäkter genom att vara en one-stop shopp för de produkter du marknadsför.

Innehållsutbyte (Content Spinning)

Vi vet alla att Google och andra sökmotorer älskar unikt innehåll. Din butik är full av produkter med beskrivningar som kan bytas ut för att skapa ett nytt och unikt innehåll för din webbplats.

Du kan till exempel lägga in ett utbytesmönster: lyxiga, strålande, grandios som ersättningar i mönster som till exempel meningen ”… en av stadens lyxigaste hotell …” kan bli ”… en av stadens mest fantastiska hotell …” eller ”… en av stadens mest storslagna hotell … ”

Du kan helt enkelt lägga till egna ersättningsmönster och produktnamn och beskrivningar som kommer att uppdateras med nya unika namn och beskrivningar.

Substitution bygger på dina egna ersättningsmönster och fungerar för alla språk.

Widgets

Datafeedr har många WordPress widgets som kan visa delar av din butik på någon / varje sida på din blogg.

Du kan visa produkter till vänster eller höger om den stora artikeln besökaren först ser till exempel.

Du kan också visa ett produktsökningsformulär på varje sida på din webbplats för att ge dina besökare snabb tillgång till produkter som de vill ha.

Ju snabbare en besökare hittar vad de letar efter, desto mer sannolikt kommer det att konvertera den besökaren till en köpare.

Databasdriven

När du visar din butiks produkter och kategorier så är inte webbplatsens besökare de enda som du vill visa alla dessa butikssidor .

Du vill också att sökmotorer såsom Google ska kunna genomsöka innehållet. Om sökmotorer inte kan genomsöka dina sidor, så kommer potentiella kunder som söker efter de produkter du säljer inte att hitta din butik.

Google och andra sökmotorer kan inte ”se” innehåll som lagras i HTML-ramar eller med hjälp av JavaScript.

En hel del andra data feed verktyg visar butiksdata på detta sätt, men inget av detta innehåll kommer att indexeras av sökmotorer. Datafeedrs butiker är databasdrivna. Detta innebär att din butiks alla kategori och produktsidor är sökbar och kan indexeras av sökmotorerna .

Det betyder att varje kategori och varje produkt har sin egen unika, sökbara URL.

Produktdroppning (Product Dripping)

Nytt innehåll gör att besökare och sökmotorer regelbundet kommer tillbaka. Men vi inte har inte tid att uppdatera vår blogg.

Det är där produktdroppning kommer in i bilden. Ställ in dropp så att produkter från din butik automatiskt kommer att publiceras som nya blogginlägg, ett i taget, med ett intervall som du väljer.

Du kan droppa någon produkt från din butik eller enbart släppa produkter från en viss kategori. Du kan konfigurera produkter att släppas vid vilket intervall du vill.

Till exempel kan du droppa produkter en gång med 3 till 6 timmars mellanrum, eller en gång var 24-36 timme eller en gång i veckan.

Produkter från olika företag och olika affiliatenätverk på en och samma sida

Traditionella dataflödes verktyg har ett par problem. Ett vanligt problem är att du bara kan importera ett enda produktflöde (datafeed) på din hemsida.

Ett annat problem, om du har möjlighet att importera flera flöden, är att synkronisering av kategorier mellan olika dataflöden är omöjligt. Vad det kommer att sluta med är en butik med många olika kategorier som alla visar samma produkter. Detta är ingen bra service för dina besökare.

Med Datafeedr kan du inkludera produkter från flera handlare och nätverk på ett väl organiserat sätt.

Till exempel kan du visa iPhones från butik a, butik b och butik c samtidigt i samma kategori i din butik.

Datafeedr gör det enkelt för dig att bygga en organiserad, mycket logisk butik där du erbjuder det bästa urvalet av produkter för besökarna som gör att de kommer tillbaka.

Enkla och avancerade sökformulär

Enkla eller avancerade sökformulär på din webbplats gör det lättare för dina besökare att hitta de produkter som de letar efter. Detta är ett sätt att få dem ett steg närmare att göra ett köp.

Några av webbplatsens besökare kommer nonchalant bläddra i din butik, medan andra kommer att vilja hitta vad de söker snabbt.

För besökare som är redo att köpa så har Datafeedr avancerade sök och filter funktioner som att sortera produktlistor efter pris, namn, popularitet med mera.

Förutom att kunna sortera produkter så kan besökarna även använda en avancerad sökwidget.

Genom denna widget kan besökare söka i din butik med specifika element såsom produktnamn , nyckelord, pris, varumärke och andra parametrar.

Anpassa butiken enkelt

Du kan skräddarsy nästan varje del av din webbplats affiliatebutik. Du kan använd dra och släpp-funktioner för att ändra layout för din butik och du kan använda förkonfigurerad snippets för att lägga till nya element till dina sidor.

Datafeedr tillhandahåller färdiga mallar för varje butik du skapar.

Din butik kommer att se fantastisk ut när du importerar den på din webbplats.

Om du behöver mer kontroll över hur sidor visas, så har du tillgång till nästan all HTML liksom möjlighet att åsidosätta din butiks standard CSS. Du kan till och med lägga till egen PHP-kod för att ytterligare anpassa din butik

Rabattkuponger

Datafeedr stöder rabattkuponger. Rabattkuponger kommer öka försäljningen genom att uppmuntra besökarna att köpa medan produkterna finns till försäljning med rabatt eller att en rabattkod finns.

Med Datafeedr kan du visa tillgängliga rabattkuponger för olika produkter eller handlare i din butik.

Du kan också skapa butikskategorier där du enbart visar rabattkuponger. Alla gillar en rabatt eller ett specialpris.

Visa erbjudanden för webbplatsens besökare när de är redo att köpa och det kommer att öka dina affiliateintäkter.

Behåll 100% av provisionen

Du behåller 100% av provisionen på försäljningar du hänvisar.

StoreYa Integration

Om du vill importera din Datafeedr butik till Facebook  kommer SoreYa integrationen göra susen.

Lägg upp till 10.000 affiliate-produkter i en vackert designad butik på Facebook. StoreYa Integration fungerar även om du inte har en WordPress blogg.

Det är bara att skapa din butik och importera den direkt till ditt Facebook-konto.

Priser

Datafeedr tar inte någon provision. Istället tar de ut ett belopp per månad beroende på vilken prisplan du väljer.

De har en gräns på 100.000 produkter per butik för att bibehålla prestanda och för att kunna hålla sin prismodell.

Alla planer kommer med en 30-dagars garanti. Om du inte är helt nöjd med Datafeedr så kan du begära en återbetalning.

Börja med en liten plan för och sedan uppgradera efter behov eller börja med en större plan och nedgradera om du inte behöver de extra butikerna.

Prenumerationen på en plan kan avbrytas när som helst. Efter köpet får du omedelbar tillgång till medlemssidorna och du kan börja bygga din butik.

datafeedr prisplaner factory

Multipla Installationer

Du kan installera flera butiker i en och samma webbplats. För att göra det måste du dock installera flera instanser av WordPress så det blir lite rörigt.

Du kanske vill göra detta om du till exempel bygger en engelsk och en svensk butik. I det här fallet kan du då ha dina butiker liggandes på

www.myaffiliatesite.com/uk
www.myaffiliatesite.com/sv

Eller om du använder subdomäner kan det se ut så här:

sv.myaffiliatesite.com
uk.myaffiliatesite.com

Fördelar med DATAFEEDR:

Du kan snabbt skapa professionella affiliatebutiker med WordPress. Detta frigör mer av din tid som kan använda till att fokusera på att marknadsföra dina webbplatser istället för att bygga dem.

 1. Alla som känner till WordPress kan använda den här tjänsten med lite träning.
 2. Supporten är bra
 3. Tjänsten uppdateras regelbundet för att förbättra funktionaliteten och för att lägga till fler affiliate-nätverk och företags produktflöden.
 4. Den är sökmotorvänlig och använder WordPress som också är ett bra SEO-verktyg.
 5. Det finns en ”dropp” funktion som gör det möjligt för din webbplats att verka vara ständigt uppdaterad för besökare och sökmotorer.

Nackdelar med DATAFEEDR:

 1. Det är lite dyrt och börjar på $ 29 per månad. Denna kostnad är dock verkligen en investering men om du vill marknadsföra dina affiliate butiker bra. Du bör kunna tjäna pengar med den här tjänsten.
 2. Du måste vara en affiliate i de olika nätverken för att kunna lägga till produkter i din butik. Detta är egentligen inte ett problem, men det kan ibland ta tid för olika företag att godkänna din affiliateansökan (många kommer att godkänna dig omedelbart).

Slutord om Datafeedr WordPress Affiliatebutiker

Datafeedr erbjuder ett enkelt sätt att skapa bläddringsbar, sökbar WordPress affiliate butik, webbplats eller blogg.

De erbjuder 3 olika planer beroende på hur många butiker som du vill skapa: en Plan för 1 butik, en plan för 5 butiker eller plan för obegränsat antal butiker.

Alla planer erbjuder alla funktioner. Du kan uppgradera eller nedgradera ditt konto när som helst. Om du behöver ta en paus, kan du avboka din Datafeedr prenumerationen när som helst.

Du är inte låst till några långsiktiga åtaganden.

Har du använt Datafeedr eller någon liknande tjänst? Vad tycker du om det? Låt mig få veta i kommentarerna nedan.

Kommentera

Stäng meny