Tjäna pengar på din flygresa – Spara pengar

Tjäna pengar på din flygresa – Spara pengar

Hur du kan spara och tjäna pengar på flygresor

Tips för bästa flygresa utomlands

Spara pengar på din flygresa. Tips och råd vad gäller en billigare semester. När du vill resa iväg på din drömresa men inser att din ekonomi inte tillåter någon dyrare lyxresa, ja då får man kanske hitta på en något billigare resa. Här hjälper vi dig genom att komma med bra tips om hur du ska hitta din resa. Många åker även på fotbollsresor.

Och vi lovar att du kommer att bli nöjd, vart du än reser. En resa som kan bli ditt livs äventyr. I denna artikel skall vi titta på några saker som gör att din flygresa kan bli billigare.

Tips för billig flygresa

Res när andra jobbar. Det är alltid dyrare när det är lov av olika slag. Åk därför när det är lågsäsong. Detsamma gäller veckodagar. Det är dyrare att resa fredag och söndag, eftersom de flesta reser då. Därför ska du åka mitt i veckan.

Vad har du för betalkort? De finns flygbolag, däribland Ryan Air, som tar ut en avgift för kontokort, med undantag av vissa elektronkort. Om du bokar lågprisflyg flera gånger per år, lönar det sig därför att skaffa elektronkort.

tjana-pengar-pa-flygresa

Res från en annan flygplats om du vill åka under sportlovsperioden. Sportlovet är ju uppdelat på olika veckor, åk därför från en ort där det inte är lov.

Boka under billigaste perioderna. Om du ska boka när det är högsäsong, ska du boka så långt i förväg som möjligt. En reguljärbiljett är billigast ungefär 5 veckor före avresa. Sista minuten resor är såklart billigast så nära avresan som möjligt, speciellt om vi har finväder här hemma.

Boka mitt i natten

Ju fler som är inloggade på flygbolagets sajt, ju dyrare blir resorna. Populära resor innebär dyra resor. Därför ska du boka när andra sover, mitt i natten alltså. Titta runt på flygbolagens hemsidor. Det händer att de har olika kampanjer och erbjudanden. Prenumerera även på deras nyhetsbrev.

Res när vår svenska krona är stark och euron är svag. Åk till länder där det är billigt att vara turist. Enligt Forex Semesterindex är Filippinerna billigast. Även Egypten, Thailand, Peru, Litauen, Costa Rica och Polen ligger bra till.

Vill du bo på lyxhotell kan du t ex välja femstjärniga hotell i Warszawa, Marrakech eller Budapest. De kostar ca 800 kronor per natt, men det jämnar ut sig då hotellen ligger i lågprisstäder.

Gå in på Skyscanner.net, Reseguiden.se, Flygresor.se och Luftgrop.se för att jämföra resor och priser. Kolla därefter med flygbolaget eller resebyrån för en uppdatering av priset.

Ska du på en kortare resa ska du försöka få med allt i handbagaget, eftersom bagage som du checkar in kostar pengar på lågprisflyget.Kolla hur många kilo handbagage du får ta med.

Ska du åka tåg, är det billigast att boka 90 dagar innan avresa. Detsamma gäller hemresan, vänta med att boka den, så det är 90 dagar kvar även till den.

Jämför hotell

Hitta bästa hotellet genom en jämförelsesajt. Trivago.se, Comparehotels.se och Hotelscombined.se letar igenom olika hotellbokningssidor. Sedan är det bara att gå vidare till den sajt du tycker passar dig bäst. Kom ihåg att kolla villkoren, kan du t ex avboka om du skulle behöva det?

På Laterooms.com kan du hitta billiga sista minuten hotell. Värt att kolla. Boka ett fyr- eller femstjärnigt hotell till specialpris. Det blir en överraskning vart du kommer att bo, iallafall tills bokningen är klar, då får du veta. Dessa ”Top secret hotel” hittar du på Lastminute. se.

Spara pengar genom att bo lite utanför staden eller centrum. Det är alltid billigare att bo en bit utanför. Men kolla så att det finns bara fungerande kollektivtrafik. Kolla noga vad din hemförsäkring innehåller. Du kanske inte behöver någon särskild reseförsäkring då en sådan oftast finns i hemförsäkringen. Betalar du med kort finns också ofta därigenom ett avbeställningsskydd.

Ofta är det billigast att ta ut pengar i bankomat på resmålet. Men tänk på att det kostar ca 20-40 kr vid varje uttag med de flesta bankkort. De flesta banker tar även en avgift på en eller två procent, ett s k valutapåslag. Kolla med din bank för att veta mer om detta.

Betala kontant

Betala kontant på krogen, annars får du betala kortavgift. Många städer ger rabatt på på kollektivtrafik och vissa sevärdheter. Åker du mycket kollektivt kan du få någon form av klippkort, som du sedan kan utnyttja vid andra tillfällen.

Vill du åka taxi på kvällen, kan du i förväg ta reda på när taxan går över till den dyrare nattaxan. Åk en kvart eller halvtimme tidigare, beroende på hur långt du ska åka. Vill du lyxa till det och äta på en stjärnkrog, ät då hellre en lunch där om det serveras sådan. En lunch är ofta bara hälften så dyr som en middag.

Hitta en bra stormarknad, fråga gärna lokalbefolkningen var dom brukar handla. Gör din egen frukost, och även andra måltider, istället för att äta dyrt på stan. Ta reda på om museum och andra sevärdheter har har gratis inträde någon gång i veckan och passa på att gå dit då.

Har du en smartphone och hittar gratis wifi kan du ringa gratis med Skype. Du kan även köpa ett lokalt telefonkort. Ni kan även välja ett lokalt simkort. Välj det som passar er bäst, men kom ihåg att kolla så att telefonen inte är operatörslåst.

Bästa tips för billig flygresa utomlands

Kommentera

Stäng meny