Lär dig sälja på Tradera

Salja saker pa Tradera

Lyckas med försäljningen på Tradera

Här kommer en guide till hur du lyckas med försäljningen på Tradera! Det finns absolut pengar att tjäna hemifrån med hjälp av Tradera och vi skall här nedan visa dig hur du kan öka din försäljning när du väl har kommit igång med att sälja produkter på Tradera.

Se priser på Tradera

Det första du bör göra när du ska sälja en vara är att titta om det finns fler av samma sort som redan är till salu. Titta vad priserna ligger på och hur många varor som ligger uppe just nu. Om det ligger flera varor uppe kan det vara värt att vänta någon vecka på att dessa auktioner har gått ut – kanske blir du då ensam om varan, plus att du har tid att kolla in vad priserna slutat på.

Lägre pris

Om det finns likadana varor till salu: sätt ett pris som är något lägre än de andra, eller sätt samma pris och var bättre på något annat sätt (ge tex fri frakt eller visa att du har en vara i bättre skick).

Om det inte finns likadana varor till salu, försök hitta en likvärdig vara och sätt ett rimligt pris. Även om din vara är i nyskick så är det ofta svårt att få ut nypris för den – på tradera vill man handla billigt, och ett högt pris slutar ofta med att varan inte blir såld och att du ändå får betala för auktionen…

Salja saker pa Tradera

Fast pris

Vill du helst sälja varan snabbt till ett fast pris, sätt då ett utropspris en krona under det fasta priset, så klickar de flesta på Köp nu (men otroligt många väljer ändå auktionspriset).

Auktionens längd är viktig för att slippa betala för mycket auktionsavgifter. Självklart utnyttjar du så lång auktionstid som möjligt.

Sätt rätt pris på dina varor

Akta dig för den ikryssade rutan som lägger upp auktionen igen vid osålt objekt! Köpare kommer och går ofta med större mellanrum än några veckor. Därför är det bättre att låta osålda auktioner vara ett tag och lägga upp dem efter minst en månad.

Om varan inte sålts och du har ett rimligt pris är det bara att vänta någon månad tills rätt köpare dyker upp. Jag har många varor genom att vänta, inga genom att sänka priset! Ibland kan det också hjälpa att skriva en bättre text eller ta bättre bilder.

En bra bild

En bra bild är jätteviktig! Det ska inte vara några fläckar från kameran och det ska se rent och snyggt ut (även i bakgrunden)! Gör rent produkten och ha absolut ett bra ljus när du tar din bild. Inga saker i bakgrunden som stör utan bara produkten helt mot en vit eller enfärgad bakgrund eller på en duk på bordet.

Ärlig text

Texten ska också vara förklarande, ärlig och positiv. Finns det skavanker med produkten, skriv det, precis som du beskriver allt som är bra med produkten. Skriv gärna varför du säljer den om den är ny, så att köparen inte blir rädd för att varan är dålig.

Glöm heller inte att bemöta kunden bra i vinnarmailet och skicka varan så fort du kan. Får du förhinder, tala om att varan blir lite sen! Lämna omdöme när affären är avslutad och kunden har fått sin vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recent Content