Tjäna pengar på blogg

Så här tjänar du pengar på din blogg

Det finns massor av sätt att tjäna pengar på din blogg. Många klarar av att skapa en eller flera framgångsrika bloggar vad gäller att tjäna pengar via sina bloggar och idag skall jag visa på ett par av dessa sätt. Det finns en mängd olika vinklar och approacher du kan använda dig av för att tjäna pengar via Internet och bloggande och jag skall som sagt visa på ett par av dessa sätt.

Tjäna pengar på att blogga

Här nedan listar vi de vanligaste sätten du kan använda dig av för att tjäna pengar på din blogg. Det finns massor av personer, som lever på att tjäna pengar på Internet. Du kan göra detsamma och starta upp en affärsverksamhet online. Hoppas att du får nytta av de tipsen som finns här inne på sajten.

Tjana pengar blogg

De vanligaste sätten är följande:

Adsense annonser. Affiliate marknadsföring. Banner annonser.

Adsense annonser

Det enklaste sättet är helt klart att använda sig av Adsense annonser. Du anmäler dig och din sida till Google Adsense och sen när man är accepterad så loggar man in och skapar sin ”annons kod”. Koden hämtar du enkelt på ditt AdSense konto och klistrar in på din webbplats. Google skapar annonser som passar din webbplats. Skriv helst om ett ämne, som jag gör. Då har du lättare att få riktad trafik och det visas även relevanta annonser på din sajt.
Det tar olika tid för olika sajter att bli accepterade, men ha tålamod, det är helt normalt.

Ibland arbetar Google snabbt, ibland tar det lite tid. Man lägger sedan upp sin kod på lämpligt ställe inne på sin sajt och så enkelt har man skapat sig en passiv inkomstkälla. Adsense är så smart uppbyggt att det känner av vad din sida eller inlägg handlar om och anpassar sina annonser efter din sajt.

Hög CPC ger mer pengar per klick

Har du en sajt i en nisch där det är höga CPC, så är det en klar fördel, när du använder dig av Adsense.

Google och du delar nämligen på de pengar som skapas av dina Adsense annonser. Är du ute efter att tjäna pengar på sin blogg, så kan du alltid ha detta i åtanke. Det finns en mängd personer, som tjänar rejäla månadslöner, på sina Adsense bloggar. Många sätter upp många små nischade bloggar, medan andra arbetar med en enda stor blogg. Det fungerar bra med alla typer av bloggar.

Nischade minibloggar med AdSense

Adsense är verkligen anpassat efter din sajt och dina besökare. Detta är Googles stora fördel, de är mycket smart uppbyggt! Ett problem som många av er har är att ni använder gratis bloggplattformar som blogg.se och metrobloggen.se. Där kan man inte själv lägga in Google Adsense kod utan det kommer automatiskt med den lilla skillnaden att det inte är du som får reklam pengarna utan modersidan. Så alla ni som har ”gratis bloggar” tänk på det.

Tjana pengar på din blogg

Har du några tips på gratis bloggar som tillåter Adsense eller där man får betalt för att blogga så lämna gärna en kommentar.
Jag kommer alltid att rekommendera alla att använda sig av en egen sajt, som du äger domänen till och har en bra webb hosting till. Jag tycker att WordPress.org är outstanding, vad gäller bloggar. Det finns så många fina templates, fantastiska plugins och du kan bygga en riktigt framgångsrik blogg med WordPress. Du kan även växa med en WordPress blogg.

Affiliate marknadsföring

Nästa sätt att tjäna pengar på blogg är att utveckla sin blogg med affiliate länkar. Affiliate, betyder återförsäljare på engelska. Som Affiliate gör man reklam för andras produkter, på sin blogg eller hemsida. Det finns massor av sätt att lägga in sina affiliate länkar på sin sida. Många gör en review sajt och berättar om produkten, sedan avslutar man med att lägga in en länk till produkten, man vill marknadsför i slutet av artikeln. Andra bakar bara in sina länkar i texten, så här: Tjäna pengar på Internet

Affiliate är ett slags förarbete för själva försäljningen. Du pratar om produkten, värmer upp den tänkta kunden. Kunden klickar på länken och kommer oftast till en annan sida, en säljsida, som berättar mer om produkten. Kunden kan därifrån ladda ner sin produkt och du får då provision på den försäljningen. Det fina är att du behöver inte skapa några egna produkter, utan kan erbjuda andras produkter och få provision varje gång någon handlar genom dina rekommendationer.

Många av de mest framgångsrika Internet marknadsförarna har någon gång under sin karriär, arbetat som affiliate för någon produkt. Många har skapat sig riktigt stora inkomster som affiliate. Några av de mest kända Affiliate nätverken:

Adrecord

Detta svenska affiliatenätverk har verkligen gjort sig känt som ett av de bästa och mest pålitliga affiliate företagen i Sverige. de sköter sig och ger alltid högsta service. Vi använder oss nästan alltid av Adrecord när vi arbetar med affiliate och är supernöjda. Här kan du själv se vad Adrecord kan hjälpa dig med och du kan själv tjäna pengar som affiliate med Adrecord.

CLICKBANK

Clickbank är ett Amerikanskt bolag med enormt många olika produkter att förmedla. Man kan jämföra Clickbank med Double och Tradedoubler men det är så mycket mer. Det är helt gratis att få ett konto hos Clickbank och komma igång att tjäna pengar. Clickbank har fokuserat på att förmedla digitala produkter och ofta ligger din ersättning på mellan 50-75 % vilket är riktigt bra. Har du en hemsida där du kan marknadsföra digital produkter så är det bara att sätta igång. De höga provisionerna Online är verkligen en fördel, mot Offline världen. Med Digitala produkter, som man bara skapar en gång och sedan kan sälja om och om igen är verkligen fantastiskt!

Double.net

Double har cirka ett hundratal annonsörer anslutna men agerar till skillnad mot Tradedoubler uteslutande på den svenska marknaden. Hos Double hittar du exempelvis företag som Ginza.se, Lensway och Parlino.

TradeDoubler

Tradedoubler är Sveriges i särklass största affiliatenätverk, och är idag även stort på den internationella marknaden. Hos Tradedoubler hittar du hundratals välkända varumärken som ex. Dustin, Dell och Siba

Affiliator

Affiliator är ett relativt nytt affiliatenätverk, men är ett av de svenska nätverken som växer allra starkast. Här hittar du affiliateprogram för exempelvis Vattenfall, Vistaprint och Prisjakt.se

Zanox

Zanox är stort internationellt affiliatenätverk med har mer än 1000 internationella toppföretag anslutna. Exempel som kan ges är; Amazon.com, Citibank och Vodafone. Företaget har även verksamhet i Sverige och en hemsida på svenska.

Det finns flera mindre Affiliate företag, som du kan arbeta med, men här är de största i Sverige. Clickbank, har massor av fina produkter att erbjuda, många produkter är av sämre kvalité, men det finns många riktigt fina produkter, du kan rekommendera och tjäna pengar på Internet. Kolla gärna upp de företag du arbetar med, innan du ansluter dig, så att du vet att de är seriösa.

Nedan visar vi fler sätt hur du kan tjäna pengar på blogg:

Banner annonser

Banner annonser är ett annat sätt att tjäna pengar på din blogg. Du upplåter plats åt olika annonsörer, som får köpa sig en reklamplats på din blogg. Har du rikligt med trafik till din blogg, så kommer det finnas företag, som vill synas hos dig. Internetannonsering med banners ger ofta en låg klickfrekvens. Antalet som klickar på en bannerannons brukar vara ca 1 % av antalet exponeringarna.

Detta gör att bannerannonser lämpar sig mer för varumärkesbyggande kampanjer eller för att förmedla ett kortare budskap direkt i annonsen. Jonas Carlström, en känd Internetmarknadsförare, använder sig av bannerannonser och han får bra med klick, på sina banners.

Hög klickfrekvens

En högre klickfrekvens uppnår du genom att erbjuda något i annonsen som besökaren har nytta av eller att få bannern att smälta in i innehållet på sidan. Blinkande banners har ofta motsatt effekt när det gäller att generera klick. Ju mer det blinkar desto mindre klickas det på bannern. Men för att få ett bra observationsvärde (uppmärksamhetsvärde) kan en rörlig annons hjälpa till. Förmedlas budskapet eller varumärket direkt i annonsen kan detta vara en lösning.

Effekten blir större ju mer man dominerar med sin annons på sidan där annonsen visas. Detta kan man se att några få annonsköpare utnyttjar genom att under en kortare tid köpa upp allt annonsutrymme på en sajt för att ha ensamrätt om besökarens uppmärksamhet. Detta kostar förstås mer pengar men genomslagskraften blir desto större.

Färre antal annonser till ett högre pris

Alltfler webbplatser som säljer annonsutrymme erbjuder färre antal annonser på en sida men med ett större annonsformat. Detta görs för att ge annonsköparen den effekt som han/hon har rätt till för sina pengar.

I en kampanj där många olika medier används såsom TV, tidningar, radio etc kan bannerannonsen förstärka kampanjen som helhet men bör då utformas så att internetsurfaren känner igen budskap eller varumärke från de andra medierna.

Tjana pengar som bloggare

Tänk även på att placeringen av en internetannons är viktig. Oftast placeras annonsutrymmena till höger, längst upp eller längst ner på sajten. Internetbesökaren har lärt sig det och filtrerar med automatik ofta bort dessa ytor på sajten.

Placering och utformning

Om det dessutom skulle blinka lite kan filtreringen göras ännu lättare. Detta gör att en annons som placeras på ett ställe där annonser ofta inte finns har större chans att synas. Optimalt är en annons som placeras mitt i den redaktionella texten på sidan och som dessutom utformas så att de smälter in där. Erbjuder annonsen något som besökaren har nytta av antingen direkt i annonsen eller genom ett klick så har bannerns möjligheter optimerats.

När du skall använda dig av Banner annonsering se då till att driva trafik till din blogg ett tag, innan du börjar sälja annonsplats, så att du kan visa upp att du är populär och har regelbunden trafik. Då kan du också ta mer betalt.

Jag kikade på en amerikansk money making sajt alldeles nyligen och han tog 125 dollar per månad per banner, som fanns på hans sida. Han hade minst 15 platser fyllda med banners…det blir ju en bra extra inkomst…

Många möjligheter med din blogg

Detta är några av de många möjligheterna du har att tjäna pengar på din blogg. Det finns en uppsjö till, men dessa är de vanligaste sätten.

Hoppas att du har haft nytta av dessa enkla tips, för att tjäna pengar på blogg och att vi syns snart igen. Kika gärna runt här inne på sajten, vi har massor av bra tips och trix för att du skall få ut mer av din sajt och tjäna pengar på Internet.

Se nu till att skapa dig en ny spännande webbplats, eller sätt igång att arbeta på nytt med din existerande blogg och börja tjäna pengar på Blogg!

Tjäna pengar på blogg

1 svar på ”Tjäna pengar på blogg”

Lämna en kommentar