Tjäna pengar på YouTube

Olika sätt att tjäna pengar på YouTube

Du har säkert hört om personer som tjänar stora pengar på YouTube och tänkt “Det kan jag också göra!”. Även om det är inte är realistiskt att tjäna en massa pengar direkt, så är det ändå möjligt att börja tjäna pengar snabbt. Det finns många sätt att tjäna pengar på YouTube, I den här artikeln förklaras de vanligaste och mest använda sätten.

Tjana pengar Youtube

YouTube-reklam

Det enklaste och vanligaste sättet att tjäna pengar på YouTube är att bli en partner direkt med YouTube och därigenom dela på pengarna du tjänar genom reklam. Detta inkluderar både den reklam som spelas under och innan dina videoklipp och banner-reklam som visas direkt till höger om din video på YouTube.com.

Tjäna pengar på YouTube

Den största fördelen med Partner-programmet för YouTube-reklam är bekvämligheten, det är enkelt att dra igång och börja tjäna pengar. Det kommer dock bli svårt att bli rik på det här sättet, bara en extremt liten del av YouTube-partners tjänar några stora pengar (för inspiration av klipp som för mycket tittare, se den här listan av mest sedda klipp 2013).

Använd “freemium”-stilen

Istället för att tjäna pengar på YouTube direkt så kan det vara ett fantastiskt sätt för att generera ingångar till dina betaltjänster. En affärsmodell enligt “freemium”-varianten kan vara ett fantastiskt sätt att vända massorna mot dina betalprodukter. Konceptet är ganska enkelt, ge bort en mängd material gratis på YouTube, men håll tillbaka på det bästa bakom en betallösning på din webbsida.

Freemium

Om du kan få till en tillräckligt stor publik för ditt gratismaterial, så kan du med största sannolikhet få en andel av dem att betala för exklusiva videoklipp. The Young Turks har fått denna modell att fungera bra, kolla in deras kanal för bra exempel på freemium.

Hitta en samarbetspartner

Om du inte har en fantastisk premiumprodukt att sälja, så kan du hitta någon som har det och ta en del av deras inkomst. Om du har en tillräckligt stor och/eller tillräckligt inriktad målgrupp, så borde du hitta en partner med produkter som du kan marknadsföra i videoklipp, och ta fram en plan där du får en andel för att skicka dit kunder!

Samarbetspartner

Sambandsdealer kan vara svåra att tjäna pengar på om det inte finns några uppenbara partners för din kanal, men det finns en stor möjlighet här om du mer eller mindre kan bli talesperson för ett annat företag i dina videoklipp.

Hitta egna sponsorer

Det finns förstås ett annat sätt att tjäna pengar på YouTube, skär bort mellanhanden och hitta egna sponsorer. Om du kan lyckas bygga upp en ordentlig publik, så har du förmågan att skriva upp sponsorer för dina klipp, som vill göra reklam för sina produkter och tjänster till din målgrupp.

Skaffa en sponsor

Det finns inget enkelt recept för hur du skriver upp sponsorer för dina program, allt beror på din publik, andelen potentiella sponsorer och deras budget. Men om det görs korrekt, kan detta vara en mycket givande inkomstkälla för YouTube-kanaler.

Marknadsför dina egna produkter och tjänster

Medan många YouTubare fokuserar på de tillgängliga direktinkomster, så är kanske den största potentialen med videoklipp är möjligheten att marknadsföra produkter och tjänster som du tjänar pengar på.

Vagn

Att ge bort gratis videomaterial kan vara ett fantastiskt sätt att tjäna pengar på om du är effektiv i hur du marknadsför produkter eller tjänster som dina gratisanvändare skulle betala för. Om du har produkter eller tjänster att sälja och en YouTube-publik som är intresserad i att köpa dem, så kan detta vara din bästa chans att tjäna pengar.

Tjäna pengar på YouTube

Lämna en kommentar