Skapa trafik till din blogg

Skapa trafik till din blogg

5 sätt till mera trafik till din blogg

Det är inte alla bloggare som ständigt jagar fler och fler besökare till sin blogg. Vissa skriver för eget nöje och för att ha något att göra på fritiden. Men vi är några som vill ha massor av trafik.
Vi skall dock i den här artikeln prata om hur man FÅR trafik till sin hemsida på ett enkelt och bra sätt. Att ha många besökare på sin blogg är en förutsättning för att tjäna stora pengar och bli stor inom bloggsfären.

Skapa trafik till din blogg

5 sätt att skapa mer trafik till din blogg

1. Skriv med kvalité – Content is king, kom ihåg det. Skriv intressanta artiklar som tillför något till din publik och besökarna återvänder.

2. Undvik för mycket reklam – Det är irriterande med för mycket reklam och för att understryka än en gång – CONTENT IS KING! Reklam kan vara något positivt om det görs rätt, blir det för mycket tar det längre tid att ladda sidan och dessutom blir det som tidigare nämnts ett irritationsmoment.

3. Ha en dialog med dina läsare – Svara på kommentarerna som lämnas i dina inlägg. Svara snabbt på frågor som ställs och så vidare, det kommer resultera i att fler besökare återvänder till din blogg. Du vill ju ha en massa sk stammisar.

4. Marknadsför din blogg – Pinga dina inlägg, registrera dig i blogglistor och glöm inte – kommentera andras blogginlägg och ange adressen till din blogg när du postar inlägget. Det kan göra att den som har bloggen du nyss kommenterat i, går in på din sida och kommenterar dina inlägg som tack. Var trevlig och korrekt i dina inlägg.

5. Använd en snygg enkel och smart layout – Även fast vi tidigare påpekat att innehållet är viktigt för att en blogg skall få och bibehålla sina besökare, är en smart layout en grundförutsättning för att få många besökare till din blogg. Det behöver inte vara flashigt och överdrivet, det går bra med en enkel design som fyller sin funktion. Snyggt och enkelt.

Använd sunt förnuft, bemöt andra , som du själv vill bli bemött? Antagligen vill du inte bli överöst med reklam om diverse produkter, eller ha ett tjugotal bilder som laddas när du går in på sidan. Chansen finns att dina besökare tycker likadant.

Skapa trafik till din blogg

Kommentera

Stäng meny