Köpa domännamn som passar din nisch

Köpa domännamn som passar din nisch

Vad skall du välja för domännamn?

Ditt Domännamn är mycket viktigt! Du behöver ha ett bra domännamn, det kommer att bli och vara din identitet på Internet. Ditt domännamn kan vara skillnaden mellan fiasko eller succé på nätet. Har du ett bra domännamn och marknadsför det rätt kan du göra stor succé på nätet!

Kopa domannamn till din nisch

Om någon säger någonting annat så ljuger dem, eller vet inte vad dom pratar om. Ditt domännamn kommer att kunna ge dig massor av gratis, välriktad trafik, om du väljer rätt. Det namn du väljer är även viktigt i avseende hur du vill att din webbplats skall profileras på nätet.

Bygg din framgång runt ditt domännamn

Har du ett bra domännamn, kan du bygga ett helt företag runt detta enda domännamn. Så var omtänksam och testa dig fram för att hitta det domännamn, som du skall bygga din webbplats runt. Kika gärna runt och lär dig hantera tex Google keywordtool eller något annat keyword tool hjälpmedel och se vad folk söker på i din nisch. Du kan verkligen se vilket sökord, som har mycket trafik, lite konkurrens, som du kan omvandla till ditt domännamn.

Skall du välja en sökordsdomän

Man kan verkligen hitta många fina sökord, som blir fina domännamn, och du registrerar dem enkelt hos tex Loopia.

Jag har ju valt ett namn, som passar min nisch. Tjäna Pengar På Internet, som blev tjanapengarpainternet.nu.

När du väljer ett domännamn är det viktigt att du tänker på några saker, innan du bestämmer dig för ditt namn:

1. Välj ett domännamn som passar din nisch på Internet. Det är bra om du har ditt viktigaste sökord eller fras i domännamnet, tex Tjäna pengar på Internet = tjanapengarpainternet.nu. Det är bra om du kan bygga hela din webbplats runt detta enda sökord eller fras. Du kommer förmodligen att utöka sökorden, som din sajt blir förknippade med, men det bästa sökordet, gör det till ditt domännamn.

2. Använd dig av ett fristående webbhotell med en egen domän, så att du gör reklam för din webbplats och inte tex blogspots webbplatser. Så använd dig alltid av en egen registrerad domän, med ett bra webbhotell till.

3. Ha ett kort domännamn, som folk kommer ihåg. Egentligen är denna webbplatsens domännamn för långt, men jag körde på ett sk longtail keyword, alltså ett långt nischat domännamn. Det är enklare att komma upp på första sidan på Google, om du försöker ranka högt för ett longtail keword, det är oftast mindre konkurrens på dessa lite längre sökorden. Det finns ofta relativt mycket trafik, även på de sk long tail keyword nischerna.

Var noggrann med dina domännamn

Välj noggrant, hittar du ett kort bra ord, så kör på det. I vissa fall, kan du, som jag har gjort, köra på ett lite längre ord, eller i mitt fall en hel fras. Det är upp till dig, vad du väljer. Båda delarna har sina fördelar.

4. Har du en sk snygg domän, med ett snyggt namn, så kan du med framgång göra reklam för din webbplats. Folk kommer lättare ihåg ett fräckt namn!

5. Försök alltid att få tag på ett .com .net eller ett .org domännamn. De är de tre starkaste domän ändelserna som har mest kraft att ranka högt på tex Google. Du har lättare att få trafik till din domän, om du väljer någon av dessa tre ändelserna. I Sverige fungerar .se och .nu också bra, men de tidigare nämnda har mera kraft i sig. Så gå alltid för .com .net eller .org det är vad jag tycker. Skall du köra i Sverige, så fungerar numera .se och .nu väldigt bra.

Sammanfattning:

– Innehålla keyword eller fras
– Enkelt att komma ihåg
– Företagsnamn
– .com .net .org för kraften och engelska sidor
– .se och .nu i Sverige

Hoppas att denna artikel har varit till hjälp, för dig. När du skall välja och köpa ditt nya domännamn.

Köp ett domännamn som passar din nisch

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Stäng meny