Skaffa gratis hemsida på internet

Gratis hemsidor på nätet

Topplista över 10 tjänster som kan erbjuda dig gratis hemsida. Denna rankning är min personliga uppfattning, och har inte någon vetenskaplig grund att stå på. Jag har dock lite argument för varför jag tycker som jag gör, och dessa kommer jag dela med mig av här. Du kan ju även tjäna pengar på att bygga hemsidor

Jag börjar från botten (10:e plats) och går till toppen, men alla tjänster som jag listar här är faktiskt riktigt bra, även de med bottenplaceringar.

10. 123minsida

123minsida är en danskutvecklad tjänst som succesivt växt in på den svenska marknaden. Tjänsten finns översatt till svenska och är väldigt enkel att arbeta i. Efter 30 dagar krävs det dock att man betalar (80kr i månaden) för att få fortsätta använda tjänsten.

gratis-hemsida-pa-internet

9. N.nu

Detta är en svenskutvecklad tjänst som är riktigt bra. Det som får denna tjänst att sticka ut är att den är extremt väl sökmotoroptimerad. Jag har också noterat att om man via en N.nu-sida länkar till andra sidor så får man en hel del extra besökare till den sidan. Tyvärr har denna tjänst börjat kosta pengar efter att man haft sin hemsida där i 30 dagar.

8. Webstarts

Denna tjänst är helt och hållet på engelska, men det gör ingenting för den är så enkel att använda så man behöver inte läsa någon text. Den här tjänsten har ingen tidsbegränsning på hur länge man får behålla sin hemsida. Du får en liten reklamtext längst ner på sidan om du inte väljer att uppgradera till en betald variant.

7. Webs

Webs är ännu ett amerikanskt verktyg som är riktigt snyggt och enkelt. Du har en gratis hemsida uppe & snurrandes på några minuter. I Webs har utvecklarna verkligen fokuserat på att göra systemet användarvänligt. Direkt när du börjar bygga din sida så kommer du in i ett slags tutorial-läge där det visas exakt hur allt går till.

6. Jimdo

Jimdo är ett fantastiskt verktyg för dig som är ute efter att skapa en egen gratis hemsida och inte har så mycket erfarenhet av detta. Även detta är ett verktyg på engelska, men amerikanarna kan verkligen det här med att göra självförklarande lösningar. Det är verkligen lekande lätt att använda.

5. Hemsida24

Hemsida24 kommer från Halmstad i Sverige. Det har utvecklats till en av sveriges vassaste tjänster inom denna genre. Vill man ha svensktalande support så kan det nog vara värt att välja en av de Svenska tjänsterna, och Hemsid24 är inget dåligt val.

4. Weebly

Weebly är en tjänst som hängt med ett tag och det märks. Tjänsten är på engelska och det är en fröjd att arbeta i systemet. Det finns mängder av teman att välja på, och till skillnad från många andra tjänster så ser dessa teman väldigt professionella ut. Här jobbar man också mer med drag and drop tekniken än vad man gör i många andra verktyg.

3. Bricksite

Bricksite är ännu en tjänst utvecklad i Danmark (och Malaysia) som sedan har spridits hit till Sverige. Det är en väldigt kompetent tjänst som vi tycker har hamnat i skymundan lite bakom de stora jättarna i branschen. Denna tjänst har en lite annorlunda betalningsmodell om man vill köpa tilläggstjänster. Man betalar bara engångssummor här och aldrig några abonnemangsavgifter till skillnad från de flesta konkurrenterna.

2. Wix

Wix är en av jättarna i branschen och är även denna utvecklad i USA. Det finns en hel uppsjö med professionella teman att välja på. Sidan som skapas blir snabb att ladda och man får hjälp av verktyget när man bygger hela tiden så man aldrig behöver känna sig vilsen. Wix får bara känna sig slagen av en enda tjänst.

1. Webnode

Webnode är utvecklad i Österrike och vi hade faktiskt inga enorma förväntningar när vi testade tjänsten första gången. Döm om vår förvåning när vi märker att hela systemet är upplagt precis så som vi själva hade valt att lägga upp det om vi hade byggt en liknande tjänst. Allt känns bara rätt. Mängder av professionella mallar, superenkelt att komma igång, stora möjligheter att editera sidan som man vill ha den, man känner sig aldrig låst. Sökmotoroptimeringen är bra, det finns mängder av funktioner och sidan är oerhört rapp att jobba i.

Skaffa gratis hemsida på internet

Lämna en kommentar