SSL- certifikat Vad är ett SSL- certifikat?

SSL- certifikat Vad är ett SSL- certifikat?

Behöver jag SSL-certifikat till hemsidan?

Om du har ett SSL-certifikat kopplat till din domän så kan dina besökare ansluta genom HTTPS-protokollet. Detta gör att den information som skickas mellan din webbserver och besökarens webbläsare är krypterat och inte kan läsas av någon på vägen.

Så fort din webbplats har hand om känsliga uppgifter från besökarna så rekommenderas det starkt att använda sig av en säker anslutning. Om besökarna kan registrera sig med användarnamn, lösenord och andra uppgifter på din sida faller det naturligt att som företag eller annan vinstdrivande verksamhet att erbjuda en säker anslutning.

Det är ännu mer kritiskt när man tar emot ännu känsligare uppgifter som t.ex. kreditkortsinformation. Många e-butiker löser detta med att låta betalningen gå genom en tredje part och då står de för den säkra anslutningen istället. Det är först när betalningen gått igenom som besökaren skickas tillbaka till e-butiken.

vad-ar-ssl-certifikat

Man ska dock inte dra sig för att registrera ett SSL-certifikat. Kostnaden för detta skiljer sig lite mellan webbhotellen och beroende på vad för certifikat du väljer. Priset brukar ligga runt ett tusen kronor per år för att få ett dedikerat ip-nummer och certifikatet. Ett dedikerat IP-nummer är ett krav för att du ska få kunna koppla certifikatet till ditt domännamn.

Även Facebook har sedan slutet på 2011 ställt krav att hemsidor som använder deras integreringslösningar ska ha SSL. Detta gäller bl.a. Appar och Sidor.

Eftersom kostnaden för ett SSL-certifikat och eget IP-nummer är så pass lågt som det är finns det egentligen ingen anledning att inte beställa det om du faller inom ramen för den som skulle tänkas behöva det.

Det finns en mängd svenska webbhotell att väja mellan om du inte redan har ett. City Network är exempelvis ett webbhotell som rekommenderas om och om igen inom branschen. Många företag väljer även FS Data som leverantör på grund av deras säkra driftmiljö och service.

SSL- certifikat Vad är ett SSL- certifikat?

Kommentera

Stäng meny