Tjäna pengar på att bygga hemsidor

Tjäna pengar på att bygga hemsidor

Tjäna pengar på att bygga webbplatser!

Tjäna pengar genom att bygga en portfölj med etablerade webbplatser. Vi kommer förklara fördelarna med att bygga webbplaster för att tjäna pengar på Internet. Det finns många sätt att bygga en inkomst från en webbplats, men inte alla av dem innebär att du skall sälja något direkt till din kund.

tjana pengar på hemsidor

Det är inte heller nödvändigt att bygga en betydande inkomst från en enda webbplats – i själva verket finns det gott om människor som håvar in en massa pengar från att ha byggt upp en rad webbplatser på alla typer av olika ämnen. De har lärt sig tjäna pengar på att bygga hemsidor.

Tricket är att skapa en mall som fungerar, och sedan upprepa, upprepa, upprepa… Det är skillnad på de som bygger en webbplast och stannar där, eller de som bygger ett helt imperium av webbplaster, som de tjänar massor av pengar på!

Läs vidare för att ta reda på mer om hur man gör just det.

Det fina med att ha en egen hemsida är att du kan tjäna pengar på det på många olika sätt – och de flesta av dessa inkomster kan göras tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Så låt oss börja med din första hemsida

Du måste bygga den kring en fråga som alltid kommer att vara populär – ämnen som tjäna mer pengar, arbetar hemifrån, olika finansiella produkter, kreditkort, sånt. Det finns också gott om nischade ämnen som kommer ta in en mindre men mer fokuserad publik att du kan göra en massa pengar på, så det är värt att göra lite forskning kring dina hobbies och intressen för att se hur många som är intresserade av samma sak.

Konkurrens i din nisch

De hemsidor du bygger behöver finnas inom de områden, där det redan finns etablerade webbplaster. Det behöver vara en nisch, där det finns pengar. Du behöver konkurrens på Internet, annars finns det sällan pengar att tjäna. Detta kan du enkelt kolla upp med Googles sökordsverktyg.

Använd ett sökordsverktyg för att räkna ut vad de bästa sökorden är att använda, och välja ett domännamn som använder några av dessa på ett logiskt sätt. När du har fått ditt domännamn registrerat och du är redo att bygga din webbplats, måste du tjäna pengar på det för att ge dig en inkomst.

AdSense och Affiliatemarknadsföring

Google Adsense är en uppenbar början, men du bör också arbeta med affiliatemarknadsföring med tex Adrecord. Det är det bästa affiliatenätverket i Sverige just nu och de har en mycket bra service. Med Adrecords utbud av affiliateprodukter, så kan du absolut hitta rätt inom många nischer.

Du kan sätta visa annonser och banners på din webbplats för att länka direkt till vissa produkter och tjänster, men du kan också dra nytta av textlänkar. Textlänkar brukar funka allra bäst tycker jag själv.

Trafik från sökmotorer

Du bör anstränga dig för att skriva artiklar som är optimerade för att locka trafik från de olika sökmotorerna, och sätt sedan in relevanta textlänkar som leder från vissa nyckelord för att denna specifika produkt som du kommer då tjäna en provision på varje gång någon köper en. Medan du kommer att gynnas av sökmotortrafik så det kommer att löna sig att främja din webbplats så mycket du kan.

När du skriver innehåll att sätta på din webbplats skriver några liknande bitar som du kan skicka till artikelkataloger med en länk till din hemsida, för att ge lite gratis publicitet. Ta dig tid att se till att din första webbplats är etablerad, men se även till att du spenderar lite tid att söka ett annat ämnesområde att bygga din nästa webbplats runt.

Kontrollera att du har ett webbhotell som tillåter dig att “hosta” en hel del webbplatser, eftersom du snart kommer att bygga och främja mer än du kanske tror! Nu är du på god väg att förstå hur man kan tjäna pengar på att bygga webbplatser.

Inkomster från dina hemsidor

Så länge din inkomst från varje webbplats överstiger dina utgifter för webbhotell och förnya ditt domännamn när det behövs, kommer du vara i vinst med var och en. Och det bästa är att ju mer du gör, desto mer kunskap kommer du att samla ihop vad som fungerar och vad inte.

En enkel tweak till layouten på din webbplats kan resultera i ökade vinster, så se till att använda all den kunskap du behöver öka din inkomst.

Innan du vet ordet av det, kommer du att ha en stor portfölj med etablerade webbplatser. Var och en av dessa webbplatser kommer att skapa inkomster till dig oavsett vad gör under tiden. Se till att du sätter igång direkt så du kan tjäna pengar på att bygga webbplatser!

Jag arbetar med ett flertal olika webbplatser i flera olika nischer. Jag och en kompis har ett flertal olika sajter i flera nischer och vi har samlat ett gäng webbplatser i modenischen, men även i nischen hudvård för män. Det är bra om du samlar ett antal sajter i varje nisch, så du kan koncentrera dig istället för att sprida ut dig alltför mycket över en mängd nischer och områden. Affiliatemarknadsföring kan verkligen löna sig, men du måste arbeta hårt och ha stort tålamod när du arbetar med dina sajter. Tålamod och fokus är de två viktigaste sakerna för din framgång. Förutom den tekniska kunskapen, som behövs för att arbeta med Internet.

Dags att komma igång då! Men innan du gör det, lämna gärna en kommentar nedan, eller dela med dig av dina erfarenheter.

Tjäna pengar på att bygga hemsidor!

Här nedanför har du en lista på flera olika webbhotell/tjänster där du kan bygga egna hemsidor. Hitta den leverantör som passar dig bäst!

Din Studio
Gör-det-själv-tjänst för hemsidor.

Egen Sajt
Webbhotell, domännamn och e-post sedan 2007.

FS Data
Webbhotell, VPS:er och servrar från ett av Sveriges största företag i branschen.

Inleed Webbhotell
Webbhotell med kunden i fokus.

Meebox SE
Webbhotell, främst för privatpersoner, och Prohotell, mer anpassat till mindre och medelstora företag.

Seven Star
Sveriges 7-stjärniga webbhotell.

Webbdo
Ett av Sveriges billigaste webbhotell.

Kommentera

Stäng meny