Få kommentarer på dina blogginlägg

Få kommentarer på dina blogginlägg

Hur du får kommentarer på dina inlägg – bloggtips!

De flesta som driver en egen blogg vill ha feedback på sina artiklar. Man får känslan av att det är en populär blogg, som många människor läser, om det är ett stort antal kommentarer till varje artikel. Det behöver naturligtvis inte vara så, men vanligtvis ger det lätt det intrycket.

Här kommer några enkla och smarta tips på hur du kan få fler kommentarer på dina inlägg.

Kommentarer pa dina inlägg

1. Skriv utmanande och kontroversiellt – Detta brukar ge mycket gensvar i form av folk som håller med eller tycker olika. Kan mynna ut till ordentliga diskussioner i kommentars fältet! Detta genererar fler “Stammisar” folk som stannar kvar längre och/eller kommer tillbaka oftare till din blogg. Du vill ju ha så många folk, som möjligt, som spenderar tid inne på din blogg.

2. Skaffa bloggpartners – Kommenterar du deras bloggar kommenterar dom med stor sannolikhet din/dina. Arbeta dig framåt, ge feedback till många, så kommer det komma kommentarer, o inlägg så småningom.

3. Riktigt bra artiklar – brukar generera kommentarer i form av ”bra skrivet!” eller liknande. Lägger du ner ordentligt med jobb på din research och dina artiklar brukar det uppskattas. Det märks, om du har genomarbetat material, att du är påläst inom ditt område och har den rätta “glöden”. Allt märks av de ord du väljer. Orden är enormt viktiga, ordens betydelse skall vi prata om vid ett senare tillfälle.

4. Ställ en eller flera frågor – Dina läsare kan besvara dom i kommentars fältet! Perfekt! Du får en levande läsare, som kan vara interaktiv med dig! Här har ju Internet, speciellt en blogg, en enorm fördel, gentemot andra medier. Man får ju Instant feedback vilket ger stort genomslag!

5. Ha en intervju – Låt läsare kontinuerligt skriva frågor i kommentars fältet som du svarar på! Du kan även lägga ut en intervju, med en “kändis” i din nisch, som sedan dina läsare kan kommentera.
Möjligheterna är enorma, med en blogg!

Tänk på att kommentarer inte behöver vara ett bevis på att du har mycket läsare. Se till att hålla koll på dina stats för att få en bättre bild på besökarantalet.

Så, om du går i väntans bloggtider, så sätt dig ner framför datorn, ta dig i kragen och sätt igång! Här ser du fler bloggtips.

Få kommentarer på dina blogginlägg

Kommentera

Stäng meny