Tjäna pengar med sökordsoptimering SEO

Vad är Sökordsoptimering?

I denna artikel skall jag visa på några av grunderna inom Sökordsoptimering. Sökordsoptimering går under många namn. Vissa kallar det SEO andra kallar det för sökmotoroptimering. Det är samma sak egentligen och man arbetar med att optimera hemsidor, bloggar och ebutiker, så att de skall ranka bra på Google och ta de där höga positionerna för väl utvalda sökord.

tjana pengar sokmotoroptimering

Kärt barn har många namn

Det kallas som sagt även Sökmotoroptimering och SEO. Det engelska uttrycket Search Engine Optimization förkortas ofta SEO och betyder att man uppdaterar både sidans struktur (kod & intern länkstruktur) och sidans innehåll (text och bilder) till att vara mer sökmotorvänliga. Detta kallar vi för sökordsoptimering.

Att optimera sin webbplats för att synas är idag en nödvändighet för att synas på de olika sök-motorerna. Speciellt om du arbetar inom nischer och branscher där det är hård konkurrens. Det finns ingen chans att ta de där höga placeringarna annars. De tas av någon annan som har gjort sin optimering på ett bra sätt.

Tjäna mer pengar med bättre placeringar

Desto bättre placering på Google du har desto fler personer kommer att hitta din webbplats. Du använder dig av sökordsoptimering för att få upp dina webbplatser så högt upp i SERP som möjligt. Högt upp i Googles listor. Det är där sökningarna görs och det är där dina tilltänkta kunder kommer att hitta dig. Du måste ligga i toppen för att få klicken in till din webbplats.

Se din ranking enkelt med Positionly

Du vill absolut ligga topp tre på de sökord du valt ut för din webbplats och gör du det, så erhåller du stora delar av den trafik, som finns på dina utvalda ord. Topp tre är det som du skall sikta på enligt mig. Det är där den största delen trafik finns.

Det sägs att förstaplatsen hos Google ger ca 42% av trafiken. Plats två ger ca 18% av trafiken och sedan blir det färre och färre besökaren som kommer in till din webbplats ju längre ner i sökresultatet du hamnar med din webbplats.

Ett bra verktyg för att följa upp hur du rankar på dina sökord är Positionly. Där kan du dagligen se vilka placeringar dina sökord har i SERP. Positionly håller också koll på vilka länkar du har till din webbplats, vilket är viktigt att hålla reda på. Du kan också skapa olika typer av rapporter i verktyget. Du kan testa Positionly gratis under 14 dagar.

Google är en mycket bra trafikkälla

Den bästa trafiken kommer till din sida via de olika sökmotorerna. Det är ju folk som har sökt på ditt specifika sökord och aktivt har letat efter det som du kan tillhandahålla. Finns du då i toppen med en bra sajt och ett bra erbjudande, så har du ju vunnit halva slaget om kunden. Det skall vara lätt att göra affärer med dig och din sajt oavsett vad du säljer. Säljer du hudvård för män, så skall sidan enbart handla om hudvård och hudvårdsprodukter i alla former. Inget annat. Blanda inte allt på en sajt, utan rikta in dig på specifika sökord inom en speciell nisch.

Tjana pengar sokoptimering

Snäva sajter som enbart handlar om en nisch har lättare att ranka bra hos Google och kommer inte att behöva lika många länkar pekandes mot dem, om man bygger upp dess sajter på rätt sätt. Enligt oss är sökordsoptimering det ultimata sättet att få trafik och sugna kunder till våra webbplatser. Det är det absolut bästa sättet att ragga nya kunder, sälja produkter och få ut sitt budskap på.

Som sagt: Sökordsoptimering är den ultimata trafikkällan!

Vi brukar använda oss av 5 st områden när vi arbetar med vår sökoptimering.

– Använd dig av ditt sökord i domännamnet.

Tex stjanapengarpainternet.nu. Detta ger fortfarande kraft. Det har minskat i kraft sedan glansdagarna för sökordsdomäner, men ger fortfarande mycket kraft och lite gratis skjuts upp i sökresultatet om du använder dig av en sökordsdomän. Många föresspråkar självklart att man använder sig av sitt företagsnamn osv. Det är en självklarhet, men du har mycket att vinna på att använda dig av dina sökord i domännamnet.

Relevant unikt innehåll på din sajt

Skriv allt innehåll unikt specifikt för din webbplats. Allt innehåll skall även vara relevant för din webbplats. Skall du ta många bra positioner med din sajt, så skriv massa innehåll som riktar sig till besökarna i din nisch. Innehållet skall vara helst långa artiklar, där du verkligen ger besökaren valuta för sin tid. Google älskar text, bilder, videos och relevant innehåll.

Du behöver både skapa många artiklar, men du behöver även fokusera på att bygga artiklar som ger din besökare kvalitet. Du skall se till att fokusera på kvalitet, för då kommer besökaren att återkomma gång efter gång till din sajt för att se om du kommit ut med mer information som denne kan bli hjälpt av.

Länkar. Inlänkar som pekar mot din webbplats

Du behöver skapa eller erhålla inlänkar som pekas mot din blogg eller hemsida. Det skall helst vara från relevanta sidor, med sökordet som ankartext. Inte spammigt på något sätt, men det kommer att behövas länkar som pekar mot din sajt om du verkligen skall kunna flyga på nätet med din sajt hos sökmotorerna.

Aktivitet

Du behöver skapa aktivitet på din webbplats. Google älskar nytt fräscht unikt innehåll, så du behöver skapa detta kontinuerligt. Skriv hellre bastanta relevanta och informativa inlägg en gång var annan vecka än små korta halvbra inlägg varje dag. Relevans, mycket text och ett bra språk i dina inlägg är en självklarhet för att Google skall gilla dig och din sajt. Du kommer väldigt långt med bra innehåll.  Se till att rå kommentarer, trafik och skriv artiklar. Detta skall du arbeta med kontinuerligt för att det skall bli allra bäst. Arbetet med en hemsida tar aldrig slut, men den växer hela tiden och kan attrahera fler personer in till dig och din sajt.

Teknik och struktur

Det finns mycket man lär sig under resans gång. Man behöver ha en tekniskt bra sajt för att man skall få ut så mycket man bara kan av den samt man behöver använda sig av en bra struktur, så att Googles spindlar kan ta sig genom artiklar, kategorier etc på ett bra sätt. Man förbättrar webbplatsen och lär sig nya saker som gör att ens sökords-optimering blir bättre och mer effektiv.

Ju mer du lär dig desto bättre kan du skapa dina sajter. Tar du hjälp av en firma, så se till att du verkligen tar hjälp av en duktig firma eller person, som vet vad den arbetar med och hur denne skall bygga hemsidan så bra som möjligt vad gäller både Google men även för besökarna som skall in på sajten.

Nyckelord att bygga sin sajt runt

Egentligen finns det flera saker du behöver ha på plats för att du skall få till en så bra optimering, som möjligt och ett av de områden du behöver lära dig mer om ifall du är nybörjare inom sökmotoroptimering är helt klart kapitlet om sökordsanalys. Det finns absolut massor att läsa och lära sig om detta ack så viktiga område när du skall starta en sajt.

Väljer du rätt sökordsinriktning kan det vara hela skillnaden. Du behöver kunna ranka sajten i den nisch du väljer. Det behöver finnas konkurrens i den nisch du väljer och det behöver finnas pengar i nischen, annars är det ju ingen idé att starta en sajt i den nischen ifall syftet med sajten är att tjäna pengar.

I vårt inlägg om nyckelord för nybörjare kan du läsa om grunderna för att välja ut sina nyckelord i sin nisch. Vilka sökord man skall sikta på och sedan bygga sin sajt runt. Det är viktigt att du väljer dina sökord med omsorg och inte bara skriver inlägg efter inlägg utan att göra en bra nyckelordsundersökning.

Vill du veta mer om hur du kan förbättra din trafiken och avsluten på din kommande eller nuvarande webbplats?

Hör av dig till oss för effektiv sökordsoptimering.

Arbeta aktivt och tjäna pengar med din Sökordsoptimering!

Lämna en kommentar