Skriva artiklar för att skapa länkar

Skriva artiklar för att skapa länkar

Skriva artiklar för att få kraft

De som jobbar med hemsidor och bloggar i något större utsträckning är väl medvetna om att bland det viktigaste för att få en hemsida att ranka bra hos sökmotorerna är länkar, ofta kallat inlänkar, till just den sajten. Ok, nu måste ju även det till många andra saker, exempelvis bör det finnas bra relevant innehåll på hemsidan. Länkar är pengar.

Men som med så mycket annat så går det lätt till överdrifter och missförstånd, det känns som att det pratas väldigt mycket om bra innehåll (läs: text) och det är helt rätt men jag tar hellre 1,000 länkar till min sajt vilken dag i veckan som helst istället för 1,000 undersidor, jaja, helst tar jag en del av varje men förhoppningsvis så förstår ni poängen med överdriften, allting bör vara i balans.

skapa-lankar-via-artikelkataloger

Det finns många sätt att få länkar till sin sajt, exempelvis länkbyten, länkkataloger, gästblogga m.m. En bra blandning av olika typer av länkar är väldigt viktigt, både för att få en naturlig blandning men det är även viktigt att tänka på framtiden.

Det som idag räknas som ett bra sätt att förstärka sin hemsida på kan i framtiden vara mindre bra eller till och med skadligt, har du då en fin blandning av många olika typer av länkar kommer din hemsida inte att påverkas speciellt mycket vid eventuella negativa förändringar.

Länkar via artikelkataloger.

Eftersom du själv skriver dina texter för artikeln så bestämmer du självklart även innehållet och då blir det automatiskt en relevant text och relevanta texter är viktigt.

Har du en hemsida som handlar fotoframkallning så skriv ihop runt 400 ord text med bra information, var seriös och lägg ned lite tanke bakom och kopiera absolut inte från andras texter rakt av, texterna ska vara unika! De flesta som driver artikelkataloger kollar att det är unika och inte kopierade texter, finns självklart programvaror för detta.

Om du är riktigt duktigt inom det område du skriver om så brukar det gå ganska snabbt att skriva en bra informativ artikel som är unik, visst, det kan vara många fraser eller halva meningar som är ganska lika det du skrivit (eller läst) tidigare men det går att hålla isär bara du själv verkligen skriver och inte kopierar.

Arbeta dig uppåt i din nisch

Om man nu inte riktigt är hemtam på nischen som man jobbar med blir det så klart trögare från början men efter ett tag så kommer det säkerligen att fungera mycket bättre. Finns det intresse så lär man sig ganska snabbt och visst driver Du en blogg eller hemsida om ett ämne som intresserar dig, eller hur, det blir lite svårt annars … om intresset inte alls finns för ämnet blir det tråkigt och svårt att skriva och då blir projektet oftast inte långlivat.

Standarden brukar oftast vara att du måste skriva minst 300 ord och får då lägga in 2 stycken länkar till din sajt, det kan vara något annorlunda på en del artikelkataloger. Ett fåtal kataloger tar betalt för att publicera dina artiklar, utan att gå in på alla detaljer varför – undvik dessa.

Skriva artiklar för att skapa länkar

Kommentera

Stäng meny