Nyckelord för nybörjare – Tjäna Pengar

Nyckelord för nybörjare – Tjäna Pengar

Lär dig det viktigaste om nyckelord – För nybörjare

Nyckelord för nybörjare. Lär dig det viktigaste om nyckelord under 5 minuter! Det är viktigt att du fokuserar på rätt nyckelord för att du skall kunna tjäna pengar på din hemsida eller blogg. Vad är då ett nyckelord på din hemsida? Dina nyckelord, skall alltid vara det ordet du vill bli förknippad med, eller sökt efter på tex Google.

Nyckelord for nyborjare

Det viktigaste nyckelordet du har på din hemsida skall vara det som finns i titeln. Titeln kan du se i din webbläsare allra högst upp. Varje post eller sida har sin egen titel som kan optimeras för att få fler besökare. Detta är viktigt för att du skall få så mycket besökare till din webbplats.

Nyckelord för nybörjare

Nu till det svåra, vad skall du i titeln på din hemsida? För att kunna veta vad du skall ha där så måste du ta reda på vad folk söker efter. För svenska så har jag bara hittat ett bra sätt för att se vad folk söker på och det är Google Adwords. Du skapar ett konto gratis hos Google Adwords och sen väljer du Tools och Keyword Tool. Välj Swedish och Sweden för att se vad folk söker på i Sverige.

Google Adwords keyword tool

Sedan skriver du det ordet som mest beskriver vad din hemsida eller blogg handlar om. Nyckelord betyder enormt mycket. Vill du bli framgångsrik på Internet och tjäna pengar, så är det viktigt att du tar dig tid att undersöka och utvärdera ditt, eller dina nyckelord. Lär dig Google Adwords, ge dig själv tid att hitta runt bland alla fina finesser som finns där. Jag har lagt mycket tid inne på Adwords och börjar nu hitta bland alla fina funktioner.

Nyckelord i domänen

Dina nyckelord, är det du bygger din hemsida runt, det är det som skall reflektera hela din webbplats.
Använd flera nyckelord, när du skall bygga din sida, en del pratar om upp till 10 st nyckelord, som du bygger en tio sidors webbplats runt och som du sedan försöker få upp på första sidan på Google på alla de 10 olika nyckelorden.

När man bygger en framgångsrik webbplats, optimerar man alltid för nyckelorden. Detta är A och O. Dina nyckelord, skall vara med i texten på ett naturligt sätt med ca 1.5% täthet. Förr kunde man mata ut nyckelorden i texten, över hela sidan och komma på första sidan på Google, men Google har blivit smartare än så numera. Så använd dina nyckelord på ett naturligt sätt i texten, över hela din webbplats.

Nedan testar jag med Tjäna Pengar och får detta svaret:

tjäna pengar, 5400
tjäna pengar snabbt, 2900
tjäna pengar hemifrån, 1600

Detta är de tre mest sökta orden på Google.se just nu om man vill se tjäna pengar nischen.

Som ni ser här så söker 5400 svenskar på “tjäna pengar” varje månad. Det är hög konkurrens på alla dessa sökorden. Detta är en konkurrensutsatt nisch, men det är en spännande nisch. Betyder det att om man har en blogg om tjäna pengar att man bara ska ha tjäna pengar i titeln? Svaret är nej, eftersom det är en enorm konkurrens är det svårare ligga högt på sökningar av endast tjäna pengar.

Om du testar på google.se och söker på tjäna pengar så ser du detta:Resultat 1 – 10 av ungefär 2 200 000 vid en sökning efter tjäna pengar. Som du förstår att konkurrensen stor på tjäna pengar. Om vi istället gör en sökning på ”tjäna pengar på Internet” så ser du: Resultat 1 – 10 av ungefär 151 000 vid sökning efter ”tjäna pengar på Internet”. Det betyder att endast 151 000 sidor konkurrerar om tjäna pengar på Internet. Här har vi en sökterm som söks av 5400 personer varje månad och som de flesta ska kunna komma högt i resultaten på om man fokuserar hela sin blogg på det.

Jag hoppas ni förstod vikten av att ha rätt nyckelord i titeln. Sen är det inte bara titeln som avgör utan din sida måste ju handla om ordet du har i titeln och det ordet bör även finnas med i texten lite här och där. Det är även bra att ha med nyckelordet i ditt domännamn.

Det kan ta lite tid att få koll på det här med nyckelord, så ta dig verkligen tid att kika runt på Google adwords, keyword tool. Det finns massor av fina funktioner, som underlättar ditt arbete.

Detta var endast en enkel genomgång i hur det fungerar med nyckelord. Det är komplext att verkligen gå in på djupet i sökmotoroptimering och hur allt fungerar med nyckelord, sökord, konkurrens och hur man skapar framgång på nätet med sina webbplatser. När du väl kommit igång med att ranka din blogg, så att den syns på Internet, så är det dax att lära sig tjäna pengar på sin blogg. Det gör du enkelt med denna ebok.

Nyckelord för nybörjare – Tjäna Pengar

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Stäng meny