Kreditkort – Vad är ett kreditkort?

Kreditkort – Vad är ett kreditkort?

Fakta om Kreditkort

Ett kreditkort är ett vanligtvis ett plastkort med en magnetremsa som är kopplat till ett bankkonto vartill man beviljats en kredit. Att betala med ett kreditkort innebär alltså att betala med lånade pengar. Oftast betalar man tillbaka sin kredit på avbetalning med påförd ränta inom en överenskommen tidsperiod.

Sök och jämför olika kreditkort i Sverige

Vad ar kreditkort

Kredit på ditt kort

Kreditkortet skiljer sig från ett vanligt betalkort, även om de kan se exakt likadana ut på utsidan. VISA och Mastercard är två exempel på betalkort som även kan fungera som kreditkort, beroende på vilka tjänster man har beställt från banken.

De flesta kreditkort ges ut av lokala banker eller kreditföretag. Vanligtvis kan man inte få något kreditkort om man saknar fast inkomst eller har betalningsanmärkningar.

Ett kreditkort kan vara väldigt bra att ha när man råkar ut för oförutsedda utgifter. Vet man å andra sidan att man har svårt att hantera sin köpimpuls så är det oftast klokast att låta bli att skaffa kreditkort då räntorna gör ens inköp onödigt dyra.

Gratis kreditkort

Ett kreditkort är ett betalkort med beviljad kredit, dvs ett kort där man kan använda mer pengar än man har i sina tillgångar. Oftast kostar det en viss summa per år bara att inneha ett sådant kort, en så kallad årsavgift.

Sök efter gratis kreditkort

Man kan dock finna gratis kreditkort om man söker lite. Många företag använder dessa som ett litet lockbete för att dra till sig kunder. En del är dock bara gratis det första året för att sedan börja kosta en viss summa per år, det brukar handla om några hundralappar hos de flesta svenska banker och kreditföretag.

Vissa andra erbjuder räntefri kredit under en viss period, även detta för att locka till sig nya kunder. Efter att denna introduktionsperiod gått så tillkommer givetvis standardränta.

Sök och jämför olika kreditkort i Sverige

Fakta om Kreditkort

Kommentera

Stäng meny