Köpa antivirusprogram till din dator

Köpa antivirusprogram till din dator

Antivirusprogram skyddar din dator från fula fiskar

Hallå internetmarknadsförare, du har väl ett antivirusprogram på din dator? För man vet aldrig när de små virustrollen är framme och ställer till med oreda. Ibland sådan oreda att en massa viktigt arbete blir förstört. Det är därför jag vill varna dig som jobbar med att tjäna pengar på internet (och er andra också förstås) att aldrig kompromissa med virusskydd.

Viktigt med antivirusprogram

Hur viktigt det är med antivirusprogram för att skydda sin dator från virus, trojanska hästar och andra hot är någonting man ofta lär sig den hårda vägen. När skadan redan är skedd alltså. Och med tanke på att virus av alla de slag blir allt vanligare är det absolut nödvändigt att du har ett antivirusprogram installerat i din dator – du vill inte hamna i den situationen att du plötsligt får ett ondskefullt virus på din dator.

Antivirusprogram

Räddaren i nöden, ett antivirusprogram, är ett datorprogram med uppgiften att identifiera virus, trojanska hästar, maskar, malware (andra skadliga program) m.m., kullkasta deras onda planer och att eliminera dem helt.

Om antivirusprogram

Antivirusprogram finns antingen förinstallerade på datorn eller kan köpas och installeras av dig i efterhand. De bästa antivirusprogrammen erbjuder ett i princip komplett skydd mot alla typer av virus och kan med andra ord förhindra de allra flesta illvilliga attackerna. Skador som virus kan orsaka är t.ex. att radera dina filer, ta dina personuppgifter eller använda din dator som en plattform för att genomföra angrepp på andra datorer.

Tekniker som används av antivirusprogram

Antivirusprogram använder vanligtvis någon av de två vanligaste teknikerna. Antingen skannar programmet filer efter virus som matchar definitionerna i förteckningar över virus eller också identifierar det en virusinfektion utifrån misstänkta beteenden hos ett datorprogram.

De bästa antivirusprogrammen använder båda teknikerna. De allra bästa lägger ofta särskild tonvikt på matchningen mot förteckningarna över virus.

Funktioner du ska titta på när du köper antivirusprogram

Leta efter följande funktioner när du köper ett antivirusprogram:

Enkelhet och användarvänlighet så att även en person med små kunskaper om datorer eller virus kan använda och installera det.

Effektivitet när det gäller att identifiera virus, maskar och liknande. En både önskvärd och självklar egenskap hos ett bra antivirus program.

Effektivitet när det gäller att rensa eller isolera filer som redan är smittade för att därigenom förhindra ytterligare smitta.

Alla de bästa antivirusprogrammen garanterar en hög säkerhetsnivå för din dator. Men vilket passar dig bäst? Ja, det beror på hur din datoranvändning ser, dvs vilka behov du har, och idag kan du välja mellan en rad olika program på marknaden. Dessutom kan du enkelt köpa dem på nätet.

Oavsett om du arbetar med internetmarknadsföring för att tjäna pengar på internet eller gör andra viktiga saker på din dator ska du aldrig kompromissa med ditt antivirusprogram så om du inte har något bör du definitivt skaffa ett redan idag. Tro mig, jag har lärt mig den hårda vägen.

Köpa antivirusprogram till din dator

Kommentera

Stäng meny