Egen domän – Eget domännamn

Använder du eget Domännamn?

Har du din webbplats på egen domän? Det finns många åsikter om vad som är bra eller inte bra när det gäller domäner och domännamn. En del vill ligga på någon gratis domän, som någon annan äger och driver. En bloggtjänst helt enkelt. Jag förespråkar alltid att man driver sin egen hemsida, med eget domännamn och eget webbhotell.

Det finns idag många domänregistrarer som gärna hjälper dig med att registrera en domän samt webbhotell.

eget domannamn

Här nedanför hittar du ett urval av de registrarer där du kan registrera ditt eget domännamn.

Egensajt.se

FS Data

Inleed

One.com

Webbdo

När du använder dig av din egen domän och ditt eget webbhotell blir du mer säker vad gäller dig och din webbplats. Har du din blogg på en gratistjänst kan den ju lägga ner när som helst. Du har ingen kontroll över hur din blogg eller webbplats hanteras.

Eget webbhotell

Av det skälet har jag alltid mina egna domäner på ett eget webbhotell. Det är säkert och enkelt. Du kan ju få webbhotell för ett par tior idag per månad och en domän kostar ju inte mer än 100 kronor/år. det är en väldigt låg investering om du skall arbeta med webben. Jag vet inget enklare eller billigare sätt att driva företag på, än på webben idag.

De registrarer för domäner som vi rekommenderat här ovanför erbjuder också webbhotell till bra pris så du kan med fördel välja någon av dessa för din webbplats. Ställer du lite högre krav och är lite mer tekniskt kunnig kan vi rekommendera Cloudways för drift av din webbplats. Cloudways erbjuder hostinglösningar med hög prestanda till lågt pris. Den här webbplatsen som du just nu besöker driftas på Cloudways plattform.

Egen domän

Ett domännamn skall återspegla det du vill synas för, vara ditt företagsnamn eller vara ditt produkt namn. Skall du driva en egen sajt, som handlar om dig, så är ju ditt namn en självklar väg att gå med ditt domännamn.

Har du ditt eget namn registrerat som ditt egna domännamn? Det har sedan några år tillbaka blivit allt vanligare att man registrerar sitt eget domännamn. Många har förstått fördelarna med att registrera en domän. Du kan registrera ditt namn, din produkt, städer, m.m. .

Det finns massor av fördelar med att äga en bra domän. Du kan få massor av gratis trafik via ett bra domännamn om du arbetar rätt med din sajt, så kan Google leverera bra trafik så länge du ligger i toppen.

Arbetar man på något sätt online, är det ju en självklarhet tycker jag.

Här får du 5 tips på varför du skall registrera ditt eget domännamn.

1. Du äger namnet på internet. det är allt viktigare att ha sitt namn som egen domän numera.
2. Du kan skapa dig ett namn på nätet.
3. Du får en personlig touch på din närvaro på internet.
4. Ett bra val av domännamn skapar massor av gratis riktad trafik.
5. Du kan sälja domänen till någon köpare, om du har en sk premiumdomän.

Det finns massor av andra fördelar, när du äger ditt eget domännamn. Du kan verkligen få ut allt av din egen domän, om du bara ägnar din sajt rätt arbete samt ger den en chans att verkligen synas.

När du skall synas på Google så är det bra att du arbetar med sökmotoroptimering så att du har chansen att verkligen ta en topplacering på de sökord du vill synas för. Optimering på nätet är inte ett engångsjobb utan du behöver arbeta dig uppåt och fortsätta att ta positioner med mer länkar och fler inlägg byggt runt samma sökord, som du vill synas för.

Premiumdomäner

Vi som arbetar online, kan ha en tendens till att handla för många domännamn. Vi hittar hela tiden nya spännande nischer där det går att ta bra placeringar och arbeta med nya spännande projekt. Ett eget domännamn kan verkligen vara en guldgruva ibland. Har du rätt domännamn, så är det värt bra med pengar.

Hoppas att du fått några nya insikter vad gäller eget domännamn med denna artikel.

Se till att du handlar ett eget domännamn snarast!

Lämna en kommentar